Sunday , September 8 2024

Premiär för David Josephsons ”Orfeus”

Då är det dags för en premiär! 

David Josephson, bekant från ambitiösa Nervous City | Nervous Self, har tidigare gett oss vackert melankoliska låtar som ”Stålblå luft”.

Hans nya singel, ”Orfeus”, är en elektronisk poppärla med drömsk känsla. 
– ”Orfeus” är en låt om den strävan och den längtan som präglar människolivet. Det hopp som får oss att ge oss av mot det okända för något som vissa kanske skulle kalla sanningens skull. Våga inte kalla det för något annat. Den som tvivlar blir kvar på kajen, och sjunger denna sång, berättar David.

Han fortsätter: 
– Låten är väl på något vis min ”Hallelujah”, på så sätt att den egentligen aldrig blir, eller blivit färdig, och genomgått en mängd versioner och transformationer. Det här släppet är i alla fall där jag är idag. Ett par ögonblicksbilder från Stockholm, ett MIDI-arr, några pålägg och sång från detta nu. Och en evinnerlig längtan bort. Förr om åren sjöng jag som någon jag ville vara, men inte var. Idag sjunger jag istället som den jag är, men inte vill vara…

Ni hör “Orfeus” nedan:  

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Gitarr och spelkort

Få en högre förståelse för hur musik används på nätcasinon och spelautomater

Det är ingen hemlighet att musik utgör en viktig del av våra liv. Den påverkar …