Saturday , July 13 2024

Organisk elektronisk pop från Andersson & Pettersson

Zero fortsätter tipsa om ny och intressant musik!

Idag har turen kommit till en duo vid namn Andersson & Pettersson. 

Vissa kanske putslustigt undrar vad som hände med Lundström? Tja, förmodligen ramlade han av karusellen och är nu borta på obestämd tid. Men låt oss istället koncentrera oss på det väsentliga – nämligen att här finns potential. 

Magdalena Andersson från Norrbotten och Mark Pettersson från Södermanland har fingertoppskänsla vad gäller att kombinera traditionellt låtskrivande med elektroniska ljud. I somras släppte de den syntiga popkaramellen ”Last Part” med en av årets mest inspirerande musikvideor. 

Deras nya låt är en mer stillsam historia vid namn ”Monster”. De beskriver den enligt följande: 

”Monstret i låten är din mörkaste ångest. Ångesten du är ensam om, ångesten du inte kommer ur, den som finns kvar och blir djupare eftersom dina sätt att få bort den bara gör den värre. Du vet att du gör fel, men kan inte göra rätt. Vill du göra rätt?”

Kanske något för de mörka höstkvällarna som är på intågande?

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Julian Brandt och Emmon – “Fall into Someone’s Arms”

Julian Brandt är en man med många järn i elden. Vi känner honom från fina …