Wednesday , September 30 2020

Organisk elektronisk pop från Andersson & Pettersson

Zero fortsätter tipsa om ny och intressant musik!

Idag har turen kommit till en duo vid namn Andersson & Pettersson. 

Vissa kanske putslustigt undrar vad som hände med Lundström? Tja, förmodligen ramlade han av karusellen och är nu borta på obestämd tid. Men låt oss istället koncentrera oss på det väsentliga – nämligen att här finns potential. 

Magdalena Andersson från Norrbotten och Mark Pettersson från Södermanland har fingertoppskänsla vad gäller att kombinera traditionellt låtskrivande med elektroniska ljud. I somras släppte de den syntiga popkaramellen ”Last Part” med en av årets mest inspirerande musikvideor. 

Deras nya låt är en mer stillsam historia vid namn ”Monster”. De beskriver den enligt följande: 

”Monstret i låten är din mörkaste ångest. Ångesten du är ensam om, ångesten du inte kommer ur, den som finns kvar och blir djupare eftersom dina sätt att få bort den bara gör den värre. Du vet att du gör fel, men kan inte göra rätt. Vill du göra rätt?”

Kanske något för de mörka höstkvällarna som är på intågande?

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Lustans Lakejer Åkersberga

Lustans Lakejer släpper Åkersberga-vinyl till Page-konserten

Svårt begränsad upplaga.