The Vignatis – Let’s Hit The Road – Gypsybilly Vol. 3

Betyg - 8

8

Gränsöverskridande musikstilar från det förgångna impregnerat i modern tid.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: GB Music

Fabrice och Tracy Vignati har skapar en musikmix de kallar gypsybilly. Denna genre får en ny chans på Let’s Hit The Road – Gypsybilly Vol. 3, duons tredje album. Här blandas amerikansk populärmusik med europeisk, rockabilly med zigenarmusik, chanson, country, jump blues och swing, samt det engelska språket med det franska. 

Ibland går jag och ser en och annan dekadent burleskshow på Nalen i Stockholm. Mellan liveakterna spelas ofta gammal skön bedagad musik från svunna tider och nostalgifaktorn är hög. När jag nu sitter och lyssnar till vad The Vignatis gör slår det mig hur oerhört passande det vore att spela upp några dansanta låtar från Let’s Hit The Road – Gypsybilly Vol. 3 nästa gång Fräulein Frauke eller någon annan i branschen bjuder på burlesk. The Vignatis har nämligen hittat en glad, närmast sprallig mix av traditionella musikstilar som de utforskar utan rädsla för att ta ut svängarna och förgyller med oväntade inslag. Faktum är att man inte räds att modernisera det hela också där det behövs. Fabrice sjunger, lirar gitarr och banjo. Tracy sjunger också, samt lirar klarinett och piano. Dessutom skriver paret sina låtar själva. Här blandas franska toner och språk med traditionell amerikansk musik och engelska. Det svänger gott och man blir på bra humör. Samtidigt tar man ut de musikaliska svängarna rejält så detta är mycket snyggt framfört och garanterat välspelat. Lyssna bara på gitarrfingrarna som här och var gör tjurrusningar över strängarna. Framförallt är detta kul. Det svänger, det är kitschigt på sitt sätt, det är grymt charmigt och det är fullt av kärlek och kunskap om genrer som man inte hör spelas ofta längre. Vill ni förflyttas i tiden men samtidigt hålla fast vid nutiden med ett lillfinger eller två så är The Vignatis tidsmaskinen för er!

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Tullakrok i Ängelholm – festival med bland andra Abu Nein och Timo Räisänen

Under många år var musikfestivalen Tullakrok, vid Rönne Å i Ängelholm, ett uppskattat arrangemang med …