Thursday , April 18 2024
Publik

Artister som spårat ur på droger/fester

Kända personligheter som vid flera tillfällen prytt löpsedlar i negativ mening är många. De kommer från mängder av olika hörn; är det inte frispråkiga filosofer är det stökiga fotbollsspelare eller artister som tröttnade på att hålla uppe ett politiskt korrekt sken, och som till slut blev djupt olyckliga. Låt oss titta närmare på det sistnämnda: artister vars öde slutat olyckligt då de inte lyckades få den medicinska- eller psykologiska hjälp de behövde i tid för att rädda sig själva.

Amy Winehouse
Den brittiska soulstjärnan är förmodligen det mest färska exemplet på de som har fallit i den bittra kategorin med artister som spårat ur på droger och fester. Hon hade många hits på sitt CV, trots att en överdos dödade henne redan vid 27 års ålder, likt flera andra i hennes bransch. Hon tampades länge med missbruk och kampen om att bli nykter.

Keith Moon
Trummisen i det ikoniska brittiska rockbandet The Who var minst sagt explosiv i sitt trummande. Han hade även en stor kärlek till festandet. Utöver musiken var droger och alkohol det som fick hans speedade hjärta att ticka extra snabbt. Keith Moon dog av en överdos, 32 år gammal. Har du själv en förkärlek till festande och allt vad det innebär, kan det vara bra att se vad du kan få för hjälp. Medicin finns alltid till ditt förfogande; Meds nätapotek erbjuder dig tillgänglighet dygnet runt.

Detta är kanske första gången du hör talas om Meds, men det lär inte bli den sista. Dagens Industri rapporterar att nätapoteket utmanar med sina snabba leveranser och har som mål att bli den största aktören i Sverige. De skriver också att flera stora investerar har gått in i bolaget.

Janis Joplin
Producenter som hörde henne trodde att de hörde en färgad man. Istället hörde de en osäker själ från Port Arthur i Texas, som ville bli rockstjärna. Och det blev hon. Janis Joplin är en av de största kvinnliga artisterna som vandrat på denna jord. Än idag ser nymogna artister upp till henne; inte minst har svenska popstjärnan Veronica Maggio lyft Joplin som en stor inspiration för henne. Joplin dog 27 år gammal av en överdos.

Ozzy Osbourne
Mannen, myten, rocklegenden. Ozzy Osbourne har levt ett vansinnigt hårt liv, med festande nog för att slå ut en hel hockey-supporterklubb. Men, vid 69 års ålder lever den stilbildande hårdrocksstjärnan. Ozzy har ställt in många spelningar genom åren på grund av sjukdom och andra besvär. Men han har haft turen med sig, och lever idag ett rikt liv med musiken i behåll. Vi kan bara gissa att han har bra läkare som ständigt håller koll på hans hälsostatus. Vill du också ta extra väl hand om din hälsa – utöver läkarbesök – kan du besöka apoteksvea.com för att hitta det bästa apoteket för dig. De guidar dig och förser dig med bra erbjudanden på medicin.

Nick Drake
Den berömda låtskrivaren Nick Drake har genom åren berört mångas själar. Hans jordnära akustiska musik är inte helt ovanlig att dyka upp i förlossningssalar, just för den fängslande känslan av liv han bringar. Sorgligt nog var Drake en olycklig själ som dränkte sina sorger i alkohol och droger. Vid 26 års ålder skulle han lämna oss efter en överdos.

Många är artisterna som spårat ur av droger och festande. Låt inte deras negativa vanor bli ett föredöme för oss andra, som vill leva ett balanserat och välmående liv.

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …