Wednesday , February 28 2024

WVM släpper “I Will Run” som blir till ljuv synthmusik för öronen

WVM 1
WVM är en amerikansk electro-musiker och bildkonstnär ifrån Los Angeles. Hans tidiga musikdemos har varit med i ett flertal tv-program och videospel, exempelvis UFC 3, Sony Computer Entertainments infamous 2 officiella “Karma” trailer, Syfys “Being Human” Teen Nicks Degrassi, CBS “Criminal Minds Trailer “och” Hostages “.

Inspirationen till att göra musik kommer från artister som t.ex. Prince, Aphex Twin, Suicide, John Carpenter, Caribou, Joy Division, New Order, Bowie, Eno och Daft Punk. Att få skapa musik och leverera konst är verkligen nödvändigt för WVM. Han berättar för Zeros skribent att om han inte skriver låtar dagligen så blir han förmodligen grinig eftersom det spelas upp nya låtar i huvudet varje dag. Behovet att skriva musik är lika stark för artisten som sexdriften hos oss vanliga människor.

Dessutom släpps inget som han inte själv vill lyssna på. Det finns ingen kompromiss i det. Det är så han vill att hans talang förmedlas optimalt. I strukturen till de nyare låtarna finns även liveuppträdanden i åtanke. En personlig stil är att han jobbar med visuellt ljud för att få folk att uppleva hur det känns att “leva ett ljud”. Det blir då inte bara musikspår som spelas upp rätt och slätt utan det går rakt in i lyssnaren och stärker totalupplevelsen fullt ut. Syftet är också att få publiken att känna som om de reser i tanken under uppträden. Det har blivit hans varumärke för hur han valt att skriva musik, det vill säga personligt, nära och unikt.

Här hör du hans senaste alster “I will run”:

Om Thomas LB Johansson

Musik, natur och möten med människor förgyller mitt liv. Jag gillar och respekterar musik när den är som bäst. Hjärta dunkar lite extra mycket för elekronisk musik och noises men det finns så mycket mer inom musiken som ger mig mersmak och väcker min nyfikenhet. Ja, listan över spännande musik i min värld kan göras väldigt lång...

Kolla även

Omslag: The Mobile Homes - Tristesse

The Mobile Homes – Tristesse

The Mobile Homes är en populär synthgrupp och det är lätt att förstå varför. De …