Thursday , April 18 2024

Brave Little Note skapar elektroniska jordskred med “Grrrl Trouble”

bravelittlenote

Det bor ett smart upplägg i både text och musik när musikern Jacqueline “Jack” Irvine släpper sina alster. Hon följer sina kreativa instinkter när det gäller att finna musiken för sitt muscicerande. Jack använder sin intuition och hela sitt ärliga känsloregister när hon skriver. Hon komponerar även musik för film och TV och är också medlem i gruppen The Birthday Suit. Hennes soloprojekt som musiker heter Brave Little Note.

I den nya singeln “Grrrl Trouble” återfinns ett strålande smakprov på hennes artisti. Hon skapar här musik inom det elektroniska registret på ett nydanande sätt med så kallad “vintage style”. Man kan höra en liten gnutta influenser från äldre electroband såsom Cabaret Voltaire och Anne Clark, men ändå så låter uttrycket starkt personligt och helt nytt. Det bor en kaxig pondus och en stark exprimentlusta inom spåret. Låten är en känslomässig reaktion som utlöstes av Donald Trumps framfart i den amerikanska politiken. Det bor en mörk energi genom hela spåret. Låten släpptes på dagen då Donald Trumps installerades som president för USA.

Här finner du spåret:

Om Thomas LB Johansson

Musik, natur och möten med människor förgyller mitt liv. Jag gillar och respekterar musik när den är som bäst. Hjärta dunkar lite extra mycket för elekronisk musik och noises men det finns så mycket mer inom musiken som ger mig mersmak och väcker min nyfikenhet. Ja, listan över spännande musik i min värld kan göras väldigt lång...

Kolla även

Daniel Bromander – “Relax (Radioland Remix)”

Inte sällan händer det spännande saker när musiker från olika bakgrunder har ett kreativt utbyte. …