Cheryl Barnes – Listen To This

Review Overview

Betyg - 6

6

Utmärkt sångerska och duktiga musiker varierar konventionell jazz tillsammans.

User Rating: Be the first one !
Cheryl Barnes - Listen To This, omslag
Skivbolag: Barnes & Cabasso Music / Hemifrån

Cheryl Barnes är en skolad jazzsångerska, uppvuxen i Cleveland, men nu mer boende i södra Kalifornien. Och nog kan den här damen sjunga, alltid. Listen To This är hennes fjärde album, utkommen omkring ett decennium efter förra plattan, och bakom pianot sitter hennes make, Phil Cabasso.

Vidare har Barnes några av Los Angeles bästa jazzmusikanter med sig. Som saxofonisterna Rickey Woodard och Pete Christlieb, pianisterna John Hammond och Joel Scott, trumpetaren Nolan Shaheed, basisten James Hughart och många andra. Barnes ville skapa en varierad platta och här framför hon ”Like jazz” och ”That afternoon in Harlem” som Mark Winkler skrivit, ”When I am laid in earth” från operan Dido & Aeneas, Joni Mitchells ”Come in from the cold” och jullåten ”Merry, merry christmas to you”, som avslutar albumet. Jazz är det givetvis hela vägen, dessutom rätt konventionell sådan, vilket binder ihop de olika låtarna till en fungerande helhen. Men nog har Barnes samtidigt lyckats med sitt uppsåt att bjuda på en rejält varierad bukett sånger inom genrens ramar. Personligen är jag rätt svag för lugna, midnattsblå jazzlåtar som ”I wish you love” och Baby´s got some awful kind of blues”, två spår som bör avnjutas i ensamhet efter midnatt. Detta gäller Mitchells låt också, som inleds med ljudet av ett ösregn. Mycket stämningsfullt. Jag ska inte påstå att Listen To This är en alldeles nödvändig jazzplatta att ha, men den är trevlig och väldigt välgjord, så det vore osympatiskt av mig att inte rekommendera den.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!