Friday , February 3 2023

Then Comes Silence – Nyctophilian

Review Overview

Betyg - 8

8

Sammanfattning: Som att ha sex i en likbil som kör i 180.

User Rating: Be the first one !
Then Comes Silence - Nyctophilian, omslag
Skivbolag: Novoton / Bertus

Tänk Lädernunnan, The Jesus & Mary Chain, Chrome och Sisters Of Mercy i ett och samma paket. Resultatet av tanken stavas Then Comes Silence, och Stockholmsbandet har gjort ett mycket mörkt, svängigt, och giftigt dekadent soundtrack till dina psykedeliska mardrömmar och dödsångest.

 

2012 anlände bandets självbetitlade debutalbum, 2013 följdes den upp och visst var detta två riktigt bra plattor, men med tredje utgåvan, Nyctophilian – Then Comes Silence III, tar kvartetten ett gigantiskt steg in i mörkret. Här lyckas man blanda svängig rock ‘n’ roll med gotiskt mörker, postpunkig tyngd, psykedeliska ljud, utmärkta refränger och en tilltalande atmosfär som får mig att fantisera om hotfulla bakgator, tomma mausoleer, ensamma vandringar på ett bårhus efter midnatt, dimmiga kullerstensgränder i Soho på 1800-talet, svarta korpar och att ha sex i en likbil som kör i 180. Then Comes Silence lyckas verkligen att jaga fram udda fantasier och märkliga tankar med sina 11 nya låtar som fyller Nyctophilian – Then Comes Silence III. Tyvärr medföljer inget texthäfte till min promo, men titlar som ”Feed the Beast”, ”Demon’s Nest” och ”Death Rides” sätter garanterat igång den skruvade tankeverksamheten, samtidigt som man dras med av musikens svärta. De som kör den här likbilen heter Alex Svenson, Seth Kapadia, Jens Karnstedt och Karl Nilsson. Hoppa in där bak och låt dem köra dig in i denna tilltalande skräckfilm av rock ‘n’ roll.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!