Pig Irön – Sermons From The Church Of Blues Restitution

Review Overview

Betyg - 8

8

Varierad, välgjord och skön att lyssna till.

User Rating: Be the first one !
Pig Irön - Servons From The Church Of Blues Restitution
Skivbolag: Off Yre Rocka / Border

Sedan sydstatsrockens två gigantiska flaggskepp, The Allman Brothers och Lynyrd Skynyrd, seglade ut och erövrade såväl hemlandet USA som resten av världen på 70-talet, har stilen där man blandar hårdrock med blues och i vissa fall även country, varit populär.

Nya grupper har dykt upp i de bägge giganternas skugga, förökat sig i mängder, flutit iväg över jordklotet på ändlösa turnéer, och även om inget band blivit fullt lika stort och välkänt som The Allmans och Skynyrd är det många som kommit långt och levt gott på samma typ av musikmix. Pig Irön har ingen lång historia. Gruppen bildades i juli 2001 och Sermons From The Church Of Blues Restitution är kvartettens femte album. Det är en bra platta man skapat: varierad, välgjord och skön att lyssna till. Gamla fans av genren kommer känna sig hemma redan från inledande ”Wildcat birdhead” som släpptes på ep i januari och som bandmedlemmarna själva tror mycket på. Fullt förståeligt då det är en bra låt med tungt groove, ett gitarriff som sätter sig på minnet. och både gitarr- och munspelssolo. Nytillkomna sydstatsfans har många bandupptäckter att göra förstås, och Pig Irön förtjänar att bli en del av upptäcktsresan. Den engelska gruppen består av Johnny Ogle (sång och munspel), Hugh Gilmour (bas), Joe Smith (trummor) och Dan Edwards (gitarr och körsång) och dessa herrar bjuder på några riktigt fina stunder. T.ex. Zeppelin-atmosfäriska ”One million mega hurts”, den i inledningen lugnare ”The devil in the woodpile” med akustiska gitarrer, och rejält svängiga ”High as a pine”. Den som är sugen på kombinationen hård rock och blues ska dock ta sig an avslutande ”Restitution blues” som manglar riktigt fint!

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!