Tuesday , January 31 2023

Erasure – The Violet Flame

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Mute / Playground, betyg: 6]

Hitmaskinen Erasure brukar inte göra några dåliga skivor, och troligtvis får de ett par listframgångar med låtar från The Violet Flame också. Trots det är detta inte något av deras starkaste album. The Violet Flame innehåller en ny studioplatta med 10 trevliga och bra, men inte nyskapande eller överjävligt starka spår, samt en liveplatta med gamla hits inspelad på Short Circuit, The Roundhouse i London 11/5 2014. Fans av Erasure har alltså ingenting att riskera genom att köpa det här dubbelalbumet. Erasure själva tar däremot en risk eftersom det är lätt hänt att jämföra det nya materialet med det äldre livematerialet, och därmed konstatera att det var bättre förr. Några nya “A little respect”, “Blue Savannah” eller “Sometimes” finns nämligen inte på bandets nya och sextonde studioalbum, även om första singeln “Elevation” och än mer “Reason”, som ska släppas som singel senare i november, har goda möjligheter att sälja bra. Själva skivan är den första som nått topp 20 i England sedan plattan de släppte 2003 och i USA har The Violet Flame klättrat in på Billboard 200 på 48:e plats. Så högt har inte Erasure legat i Staterna sedan 1997:s Cowboy. Kul att det går bra för gubbarna, och förhoppningsvis kan dessa framgångar trigga Vince Clarke, Andy Bell och Richard X att skriva än starkare material till nästa album. Låter det som att jag inte gillar bandets nya skiva? Det gör jag. Problemet med Erasure är bara att man har så höga krav på dem att nästan ingenting de gör, hur bra det än är, kan överträffa förväntningarna. Ett dilemma förstås. Dock ett givande sådant.

Om Webbmaster

Kolla även

Melodifestivalen 2015

Spela på Melodifestivalen!

Bettingbranschen är en av de branscher som växer allra mest.  Antalet sporter och evangemang som …