The Quireboys – Black Eyed Sons

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Of Yer Rocka Recordings / Border, betyg: 9]

I trettio år har The Quireboys gett världen rock n roll och melodiösa ballader, i trettio år har Spike utmanat Rod Stewart med sin minst lika hesa stämma, och i trettio år har britterna turnerat, lirat in skivor, festat och haft sina upp- och nedgångar. Trettio år är dock en sanning med modifikation, med tanke på att bandet “tog semester” i omkring sju av dessa år. Likfullt firas nu trettioårsjubileet och det rejält. Black Eyed Sons innehåller en sprillans cd-skiva med endast nytt material, och här finns riktigt bra och välgjord rock n roll, samt några finfina lugna låtar. Cd-skiva nummer två innehåller akustiska s.k. unpluggedversioner av låtar från gruppens karriär. Här kan man utfärda viss Smokie-varning kanske, men The Quireboys vet att leverera även akustiskt, så fram med rödtjutet och stearinljusen bara. Den tredje disken är en DVD-skiva med ett riktigt bra livegig inspelat i London. DVD:n inkluderar dessutom bonusmaterial i form av ytterligare unpluggedlåtar varvade med intervjuer och den officiella videon för vackra balladen “Mother Mary”. Behöver jag upplysa om att fansen omöjligt kan avstå ifrån den här välpaketerade, innehållsrika utgåvan? Knappast. Och du som älskar Rod Stewart men tröttnat på vad han ägnar sig åt nu för tiden, har ett fullgott alternativ i de här britterna. Black Eyed Sons summerar inte bara de gångna åren, den för Quireboys vidare in i framtiden, vilket de nya låtarna visar: ett band vid väldigt god vigör, fulla av energi, duktiga på vad de gör, proffsiga, och fulla av spelglädje. Black Eyed Sons är ett nöje för alla med ett stort dundrande rock n roll-hjärta kvar i kroppen.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …