Aguson & Stormen – Allt jag lovade

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Svenska skivbolaget, betyg: 6]

Peter Augustsson, eller Aguson som han kallar sig för att berusade fans ska kunna ropa hans namn utan problem, har dumpat sitt gamla kompband Östra Ågatan Band och bytt ut det mot Stormen. Kanske mer av en kosmetisk förändring än en reell, för musikerna är i stort sett samma som tidigare, och musiken också, för den delen.
Fortfarande levererar Aguson musik i gränslandet mellan pop och folkrock, och gör man det och kommer från Linköping (fast egentligen Kumla) och sjunger på svenska så får man räkna med att kallas Winnerbäck-kopia och liknande saker. Det har Aguson fått sin beskärda del av genom åren, men kanske kommer det avta nu, för här på den tredje fullängdaren tar Aguson och hans stormiga band ut svängarna något mer än tidigare.
Man känner fortfarande igen Agusons stil, men de folkrockiga tonerna har blivit poppigare och arrangemangen och produktionen känns mer spännande än förut. Inte alltid till det bättre, för vi som har sett bandet live ett antal gånger vet att det är en milsvid skillnad mellan hur de låter live och på skiva, och den klyftan har vidgats ytterligare i och med detta skivsläpp.
Live är Aguson en publikdompterande duracellkanin som backas upp av ett kompband med kraft och energi, på skiva kan de ofta låta väl polerade. Och även om jag kan uppskatta att Aguson på “Allt jag lovade” låter mer mogna än tidigare, så blir också kontrasten större när man vet hur bandet brukar leverera live.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …