Dödsfest – Det sista äventyret

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Novoton / Border, betyg: 3]

Pascal var ok, Mattias Alkberg BD likaså och bob hund var stundtals lysande. Resultatet när medlemmar ur dessa grupper slår sig samman under namnet Dödsfest blir dock inte särskilt upplyftande. Ett plus ett plus blir i detta fall inte tre, utan minus två. Dödsfest är kanske inget hobbyband, men det låter definitivt som ett. Visst, sången suger, men den stora svagheten ligger i låtarna. De är helt enkelt för dåliga. Med bättre låtmaterial hade jag nog kunnat uppskatta den burkigt, halvskramliga replokalskänslan och det naiva punkanslaget, men med så pass banala låtstrukturer och svagt melodisinne som Dödsfest visar upp här på sitt debutalbum blir deras fritidsgårdsrock snudd på outhärdlig.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …