Saturday , January 28 2023

Amy Allen – Someday Is Today

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Wormwood Records / Hemifrån, betyg: 7]

Amy Allen är en talangfull artist från El Dorado, Arkansas, försedd med fin sångröst och ett sprillans album i bagaget. Skivan innehåller elva låtar, samtliga skrivna av Allen själv, förutom en komposition som hon skrivit ihop med någon vid namn Denny Martin. Musikaliskt är räckvidden stor, från countrytoner till bluesrock och med inslag av både soul, pop, folk och… ja, det mesta som ryms under americana-paraplyet och kan framföras elektriskt. Generellt skulle jag nog tippa att Someday Is Today går bättre hem hos en rock/poppublik än hos en renodlad country-dito, men spår som titellåten och “Cryin´ time” är ett par exempel som lär tilltala bägge sidor. Bra melodier är det i dessa spår dessutom. En skojig och udda låt på albumet heter “Abbey Lane”. Fans av Beatles kan roa sig med att räkna alla deras sångtitlar och annat relaterat som dyker upp i texten. Ett trevligt litet “quiz” man får på köpet, och låten i sig lär landa mjukt och igenkännande i hjärtat på fansen till de fyra Beatlarna. En annan låt jag gillar är countryrockiga “Gotta find J.T.” som gungar bra och passar utmärkt i bilen när man ligger på motorvägen i sommarsolen, på väg mot någon festival eller annat. Snyggt gitarrsolo där också. Även “Josie Rae” är bra, om än lite lugnare, och även den innehåller en flirt med Beatles. Lyssna själva så förstår ni vad jag syftar på.

Om Webbmaster

Kolla även

Yelle - 2016

Yelle – ”Top Fan”

Electroduon Yelle, med Julie Budet i spetsen, slog igenom 2006 med singeln “Je veux te …