Thursday , June 20 2024

Mikael Malmborg – Eudaimonia

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Popsmide Records, betyg: 4]

Jag minns Mikael Malmborgs debutplatta “Through the soil” från 2008. Då var han en rätt ordinär gitarrkille som spelade folkinfluerade låtar med halvtaskig produktion. Här på fjärde albumet har produktionen blivit vassare, men i övrigt stämmer originalbeskrivningen fortfarande ganska bra. Nåväl, låtarna har också tagit ett litet kliv, konstigt vore väl annars, men särskilt spännande låter det fortfarande inte. Jönköpingskillen som numera bor i Malmö överraskar dock en smula genom att blanda upp de engelska låtarna med några svenskspråkiga. Men sjunger han verkligen “Julia, kom var min frände ikväll”? Den raden borde det vara skottpengar på.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …