Wednesday , July 24 2024

The Cremators – The New Breed

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Heptown Records / Sound Pollution, betyg: 7]

De tog bandnamnet från det avsnitt av komediserien Våra Värsta År där Al Bundy lirar softball med krematoriets lag. På ryggen till de sistnämndas tröjor stod något i stil med “The Cremators – We burn your loved ones”. Humoristiskt och sjukt kul. Sjukt kul är det att lyssna, dansa och dricka bärs till debutalbumet The New Breed också. Bandet kommer från nordvästra Skåne och det är punkig rockabilly med alla tillbehör som gäller när killarna debuterar. Tretton låtar gungar och rullar, bandmedlemmarna har skrivit samtliga själva, och texterna är märkligt nog inte skrivna av sångaren, utan av hängbjörksmarodören Björn Fager Bengtson, samt i några fall hans gitarrbroder Olof, med samma efternamn. Bägge herrarna står för de vokala harmonier som på sina ställen lyfter sångaren Lucas Arsons råbarkade stämma. Bandet är som så många inom genren inspirerade av punkrock, psychobilly, rockabilly, country och garagerock. På listan över influenser nämns Meteors, Mad Sin, Frantic Flintstones, Coffinshakers, Rezurex, Guana Batz, Klingonz och Johnny Nightmare. En lista som kanske kan vara värd att kollas upp av er som inte hört banden förut? Glöm bara inte att låna ut ett öra till The Cremators samtidigt. Bandet har nämligen riktigt snygga (“When demons come around”) låtar på sitt samvete, men framförallt svänger det ett gäng och sommarens soundtrack i raggarbilarna borde härmed vara klappat och klart.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …