Ninedee – Egoism

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Dreamnation Studios, betyg: 7]

Piteå-bandet Ninedee har väl knappast varit något namn på var mans läppar tidigare, men faktum är att första albumet, Discipline kom ut redan 2004 och att gruppen existerat sedan 1997. Då var dock Ninedee Marcus Eriksson elektroniska och instrumentala enmansprojekt, idag är bandet förvandlat till en kvartett, med Henrik Söderlund på synt, Fredrik Granberg på bas och Jimi Marklund på gitarr. En utveckling som gett en nytändning och festivalspelningar i landet. Femspårs ep:n Egoism är verkligen inte tokig. Spår som “Bleeding”, “Faces” och framförallt “Miss Wannabe” är höjdpunkter som piskar upp pulsen lite extra, men “Consumed” och “Rise” är inte några stolpskott till låtar, de heller. Ninedee påminner lite om KFMDM men är popigare och man har hittat en svängig nisch som jag med stort intresse gärna hör mer av. Det här borde gå hem hos fans av såväl EBM, industri, syntpop och inte minst den utmärkta gruppen The Neon Judgement, som jag också upplever att Ninedee har musikaliska likheter med. Hoppas nu att norrlänningarna satsar hårt på det här framöver, skriver ett gäng låtar med samma kvaliteter och spottar ur sig en fullängdare nästa gång.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …