Sunday , August 14 2022

Matt & Kim – Sidewalks

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Different / Border, betyg: 7]

Brooklynduon Matt & Kim beskrivs som synthpop men jag skulle snarare beskriva dem som elektronisk pop i stil med The Tough Alliance. Och eftersom jag gillar den svenska duon gillar jag även denna New York-duo. Det är samma ljusa, energifyllda ljudbild, samma friskhet, samma fräschör.

Matt Johnson sjunger och sköter keyboarden och Kim Schifino lirar trummor och sjunger. Detta är gruppens tredje album från debuten som kom 2006. I USA släpptes skivan redan i november, men för oss svenskar var det en platta värd att vänta på, med dess sköna sound av discokänsla, klubbeat och elektronisk indiepop.

Om Webbmaster

Kolla även

Jan Olsen - Spirit Chant

Jan Olsen – Spirit Chant

Danske singersongwritern Jan Olsen inleder Spirit Chant med själva titelspåret och det är den låt …