Tuesday , April 23 2024

Regina Lund – Return

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Vicisolum Productions / Sound Pollution, betyg: 6]

Unique och Year Zero som kom 1997 respektive 2000 var sköna somriga popplattor i singersongwriter-traditionen, men med lätta experimentella inslag. Everybodys Darling, senare omdöpt till Dare och återutgiven i ny förpackning, samt Förlåt! Nej, jag menar aj, har gått mig spårlöst förbi. Men utgår man från hur Return låter måste det ha skett en märkbar och successiv utveckling på dessa plattor. Här finns nämligen klara spår kvar från de tidigaste albumen, men också rockigare låtar och ett sammelsurium av diverse stilar och många tvära kast. Någonstans på vägen måste en bro ha byggts, för jag kan inte tänka mig att Regina Lund hoppat handlöst från Unique till allt det som Return innehåller. Problemet med en platta som denna är hur splittrad den framstår. Tanken har säkert varit att ge ut någonting varierat, och inget fel i det, men variation är inte detsamma som utan röd tråd. Således finns det alldeles utmärkta låtar på Return, men också en del skräp och några spår som hamnar mitt emellan ytterligheterna. Musikaliskt låter det mycket 90-tal och det kan jag köpa, likväl som jag köper att vissa band av idag låter 80-tal och andra 50-tal. Det är svårare att ta denna spräckliga helhet till sig. Regina Lund är en intressant konstnär, även musikaliskt, men med nästa platta hoppas jag att hon hittar den där röda tråden och följer den, för Return låter mer som en massa singelspår, placerade huller om buller istället för i någon form av logisk ordning.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …