Teenagersintokyo – Sacrifice

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Backyard Recordings / Warner, betyg: 7]

Bat For Lashes-producenten David Kosten har proddat Teenagersintokyos debutalbum, som är inspelat ute på landsorten i Welsh där Bryn Derwen har sin studio. Det låter väldigt brittiskt om bandet som har sitt ursprung i såväl Sydney som London. Kanske för att musiken låter väldigt engelskt 80-tal, typ Siouxie & The Banshees, Toyah och The Cult, innan de sistnämnda gav sig på hårdrock. Samt en riklig mängd syntpop, lite depprock, försiktig new wave och en gnutta drömpop. Det låter helt okay och väldigt jämt. Kanske lite för jämt till och med, då vissa av låtarna emellanåt har förmåga att gröta ihop sig. Samantha Lim sjunger så där lagom coolt och smådekadent, som om hon satt med ena handen i valiumburken och den andra mellan benen, och samtidigt balanserade en brinnande cigg mellan läpparna. “Robocat” och “End it tonight” fanns med redan på gruppens självbetitlade ep och “Isabella” samt “Long walk home” kom som singel förra året, så allt material är inte sprillans. Vidare har “Peter Pan” framgångsrikt remixats av The Horrors och toppat listan the Hype Machine. Trummisen Rudy Udovich är gruppens enda manliga medlem. Övriga damer heter Linda Marigliano, Miska Mandic och Sophie McGuinn. Om Teenagersintokyo kommer överleva hypen lär visa sig, men just nu är de brännheta, och i vilket fall som helst har de fått ihop en underhållande platta. Ingen perfekt sådan, men i alla fall en mycket lyckad och välljudande debut.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …