Stake-Off The Witch – Medusa

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Fuzzorama / Sound Pollution, betyg: 6]

Fläskigt fuzziga stonerband med kvinnliga medlemmar växer inte på träd. Stake-Off The Witch har två – Steph och Kate på gitarr och sång, samt bas -, och det torde göra den italienska gruppen tämligen unik inom sin genre. Bandet har också ett väldigt tungt och stabilt sound. Dessvärre är det något sämre med riktigt minnesvärda låtar. Här finns några som jag uppskattar mycket, nämligen svängiga “I´m coming” som visar vad bandet kan åstadkomma när de hittar helt rätt, snabba “Time is over” med fungerande refräng, coola små gitarrfigurer och punkintensitet, repetitiva “Tore to pieces” och första delen av “On the negation and affirmation of Medusa”. För övrigt är det tunnsått med höjdpunkter på den här plattan, även om övriga spår inte heller är dåliga. Har lyssnat på Medusa åtskilliga gånger för att se om det kanske växer fram ytterligare riff och melodier som bör nämnas, men nej, tyvärr… Medusa är ett debutalbum och kanske gavs cd:n ut lite för tidigt. Om det här gänget får tid på sig kan de säkert skapa en mer helgjuten platta till nästa gång. För tillfället baserar Stake-Off The Witch tyngdpunkten på att ösa järnet i lite för hög utsträckning, och som pressreleasen säger bildas det en fet ljudvägg. Bakom alla väggar är det dock medryckande och intressanta låtar som är viktigast och något större kontraster hade inte suttit fel. Medusa är en bra platta, men jag är övertygad om att Stake-Off The Witch kan åstadkomma mer än så här. Speciellt om de utvecklar sina psykedeliska tendenser.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …