Thursday , August 18 2022

Sounds Like Violence – The Devil On Nobel Street

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Burning Heart / Bonnier Amigo, betyg: 7]

Jag tycker jag känner igen den karaktäristiska sångrösten, och visst är det Andreas Söderlund från Niccokick som sjunger i Båstadbandet Sounds Of Violence. För två år sedan släppte man debuten With Blood on My Hands och nu är det dags för uppföljaren.

Med flera av medlemmarna från Niccokick och Söderlunds stämma finns det naturligtvis likheter med nyss nämnda band, men Sounds of Violence är tyngre, hårdare och rockigare. Låtarna är fortfarande melodiösa men inte lika radiovänliga och inte lika indieinriktade, snarare riktar sig Sounds of Violence mot en publik som gillar rock med drag av punk och hardcore. Och kanske även lite inslag av hårdrock, grunge och original-emo.

Här är det främst elgitarrerna som gör jobbet, men även piano och körer hörs. Det finns en hel del spännande idéer, annorlunda låtbyggnader och en lätthet och ett flyt i musiken som tilltalar mig. Ibland får jag lite The Killers-känsla. Så, ja – det här blir tummen upp.

Om Webbmaster

Kolla även

The Crazymen - Living Above The Cyclone Firestorm

The Crazymen – Living Above The Cyclone Firestorm

Motala-trion The Crazymen firar 20-årsjubileum som band i år. Det gör man genom att ge …