Universal Poplab och Emmon – Elektronisk musikfest på fängelset

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[konsert, Wonderland, betyg: 0]

Fredagen den 29:e maj bjöd på elektronisk musikfest i Göteborg då Emmon och Universal Poplab uppträdde på Fängelset.

Emmon var först på scen strax efter klockan 20:00 och visade snart att hon nu, efter två album, har en riktig arsenal av bra låtar att bjuda publiken på. “Wake Up Time”, “Secrets And Lies” och nya singeln “Lips On Fire” får igång publiken ordentligt, och då pratar vi om en svensk publik utan alkohol i kroppen. (Fängelset är ett drogfritt ungdomshus med 13-årsgräns.)Emmon backas numera upp av en keyboardist och slagverkare vilket lyfter showen särskilt som när hon, som på Fängelset inte använder sig av projektioner.

När klockan närmade sig 21:00 var det dags för Universal Poplab. Christer, Paul och Hans visade än en gång att de kan det här med glada elektroniska pophits. Publiken bjöds på karaktäristiskt partybombsavfyrande till Morrissey-covern “We Hate It When Our Friends Become Successful” och allsång och hand- och armrörelser till “I Could Say I´m Sorry” och “Dice Roller”. Vi fick även höra nya låten “Time Killers” som gruppen bara spelat en gång tidigare och även om det var en bra poplåt märktes det att den inte riktigt satt.

Emmon kan i sommar ses på Arvikafestivalen medan Universal Poplab ägnar sommaren åt att spela in nya låtar och spelar inte live i Sverige förrän 4:e december då de spelar med Göteborgs Symfoniker på Göteborgs Konserthus.

Text: Johannes Appeby

Om Webbmaster

Kolla även

The band HEALTH

HEALTH rekryterar Lauren Mayberry från CHVRCHES för ny version av “ASHAMED”

HEALTH har släppt ännu en spännande remix, denna gång av “ASHAMED”, en av höjdpunkterna från …