LoWood – Close To Violence

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, NONS / Bonnier Amigo, betyg: 8]

Det är sällan man hör något som låter så fräscht som LoWood gör. Fast det är ju förstås inte första gången som man hör nya toner från Sveriges norra delar. Det låter lite som om The Cranberries och Stina Nordenstam hade träffats i studion. Men det känns ändå som att LoWood har hittat en egen svensk vemodig stil.

Öppningsspåret, “Crash” ger mersmak med sina härliga trummor och när tempot saktas ner ordentligt i “Parts of Red” så blir jag nästan gråtfärdig. Duetten “It’s a Mess” där den ljusa vackra sången av Therese Johansson blandas med Kristofer Åströms djupa stämma får mig att känna doften av en ljus lövskog efter ett lätt sommarregn. Detta är vackert.

Av: Annlouise Dunklint

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …