Svedberg & The Hillside Stranglers – Svedberg & The Hillside Stranglers

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Egenproducerad, betyg: 8]

Det finns en vag, nostalgisk 60-talsådra som genomsyrar den musik Svedberg och hans Hillside Stranglers spelar. Med inslag av folk, country, jazz och tidig, psykedelisk rock lyckas bandet hålla en röd linje och en jämn kvalitet som tillför deras popmusik en aura av svunna tider. Förutom de sedvanliga, elektriska rock- och popinstrumenten vidgar gruppen sitt sound med banjo och trumpet, vilket är ett mycket lyckat drag och redan i inledande “Magnolia” faller jag för Johannes Björklunds tutande i luren. För övrigt är detta även en utmärkt, tidlös låt som fler borde få nöjet att höra, och inte blir det sämre i efterföljande spåren “Someone else, somewhere else” och “I´ll ask for nothing”. Generellt sett är musiken på den här EP:n väl arrangerad och detaljrik med bra ljud och skön stämning, vilket bådar gott inför en eventuellt kommande fullängdare. Kan Svedberg & The Hillside Stranglers bibehålla samma kvalitet intakt på en sådan så lär den bli utmärkt. Låtarna har ett vemodigt skimmer över sig och lär uppskattas av såväl indiepubliken som fans av 60-tals retro. Gruppen har hittat en ovanlig genväg mellan stilarna som bör tilltala bägge lägren, om nu några sådana läger finns. En mycket trevlig platta är detta i alla fall och väl värd att upptäcka för er popfreaks där ute.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …