Glasvegas live-EP via Spotify

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Den fjärde November 2008 spelade Glasvegas inför 150 lyckliga fans i Stockholm. James Allan och Rab Allan bjöd då på ett akustiskt framträdande på Obaren i Stockholm. Nu får resten av Sverige ta del av denna exklusiva Stockholmsspelning. Igår släpptes “Acoustic session @ Obaren (Sthlm)” exklusivt på Spotify, en live-EP innehållande låtarna: Flowers And Football Tops, Geraldine, Daddy's Gone och The Ronettes covern Be My Baby.

Sedan lansering i oktober 2008 har Glasvegas legat överst som den mest streamade artisten på Spotify. Musiktjänsten skriver också i ett pressmeddelande att de nu har passerat en miljon användare.

Året var 2006 då musikmogulen Alan McGee upptäckte Glasvegas och på väldigt kort tid har bandet etablerat sig som ett nytt fenomen på musikscenen. De fyra vännerna från Glasgow James Allan, Rab Allan, Paul Donoghue och Caroline McKay släppte i september 2008 deras självbetitlade debutalbum och senare samma år även det uppföljande julalbumet “A Snowflake Fell (And It Felt Like a Kiss)” som spelades in i en katedral i Transsylvanien.

Glasvegas debutalbum har redan hunnit sälja Guld i Sverige. Den 6 mars (Debaser Medis) och 7 mars (Storan), samt även den 2 maj (Cirkus) kommer bandet till Sverige för utsålda konserter.

Live-EPn släpps till Spotifys premiumanvändare 2 mars och till gratisanvändare 9 mars.

Nedan kan du se Glasvegas sångare James Allan framföra gruppens superhit Geraldine akustiskt. En intervju med James återfinns också i senaste numret av Zero som du kan köpa här: www.tidskriftsbutiken.se

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …