Emerald Park – For Tomorrow

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Smaragd / Sound Pollution, betyg: 5]

I en av sketcherna i Galenskaparnas tv-serie “En himla många program” hängde Claes Eriksson på sig en gitarr och sjöng “Det görs alldeles för mycket musik – och här är en låt till, fy faan”. Av någon anledning kommer jag att tänka på den nu. Inte för att Malmöbaserade Emerald Park på något vis är dåliga eller mer än andra band i indiegenren förtjänar att hängas ut som överflödiga. De är ganska skickliga på det de gör. Men deras musik skulle framstå som så mycket intressantare om det inte fanns så många andra grupper som gör ungefär samma sak på ungefär samma sätt och ungefär lika bra. Och det är så lätt att gå direkt till källan, att lägga på en platta med någon av bandets brittiska inspirationskällor och få en mer koncentrerad dos av den upplevelse man söker. I pressmeddelandet beskrivs bandets musik som “indie / wave”. Lite mer wave och lite mindre indie, så hade For Tomorrow kunnat bli riktigt spännande. Men i den här genren har det gjorts alldeles för mycket musik.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …