Münning – Fredrik och jag

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Münning Records, betyg: 2]

Är det Lasse Stefanz med distade gitarrer och sjuka texter? Är det ett after ski-band som kör egna snusklåtar? Eller är det, å hemska tanke, Björn Rosenström? Nej, det är Münning från Brunby. Det är könspop med texter om allehanda pervesioner och textrader som “ditt sköte rinner över när jag visar dig min pung”. Till skillnad från andra namn i samma genre, exempelvis Onkel Kånkel, Snusk-Tobbe, Johnny Bode och Bengt Sändh, satsar inte Münning på udda eller tokrolig musik som komp till buskistexterna utan här är musiken rena P4-låtarna. Det gör att texterna drunknar och i mitt tycke även kultfaktorn. Bäst är bonusspåren på slutet som har en mer akustisk touch, men vad hjälper det när humorn och finessen saknas.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …