Dark Princess – Stop My Heart

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Mach XX/ SPV, betyg: 6]

Det har känts ett tag som att den symfoniska gothmetal-trenden har lagt sig något, men om någon trott att den rullat över på rygg och stendött så är det fel. Efter Within Temptation och Epica (Holland), Beyon-D-Lusion (Frankrike), Elis och Leaves Eyes (Tyskland), The Love Crave (Italien), Magica (Rumänien), Nightwish (Finland), Sengir (Belgien), Once There Was (Sverige), Theatre Of Tragedy (Norge), Evanesence (USA) och alla de övriga är det nu Rysslands tur att dra sitt strå till stacken. Eller hoppa på tåget, vilket man nu föredrar? Det lyckas de rätt bra med på Stop My Heart. Bandet har en fullt kompetent sångfågel i Olga Romanova som också kallar sig Dark Princess – samtliga i bandet har småfåniga artistnamn som Ghost, Wizard och Dogma m.m. – och bandet har hittat de komponenter som krävs. Bandet Dark Princess bildades redan 2004 och året därefter gavs debutalbumet ut. Detta album ingår nu som bonusdisk till Stop My Heart på den limiterade utgåvan. Genren känner ni till: hårdrock med bombastiska arrangemang, vackra symfoniska melodier, lugna partier av hjärteskärande romantik och så lite manligt vrål ibland. På dessa punkter är det inget nytt under solen här, men Dark Princess blandar in rätt mycket elektroniska ljud också, vilket ger en modern framtoning. Jag studsar inte ur stolen av lycka över Stop My Heart, men visst är det en bra och välljudande platta. Gillar ni stuket för övrigt går även den här hem.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …