Shenaniganz – Four Finger Fist Fight

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Silverwolf Productions, betyg: 5]

Två gitarrer, bas, trummor, ungdomlig energi och tolv rocklåtar som avlöser varandra. Det sammanfattar Shenaniganz CD Four Finger Fist Fight. Jag ska väl inte påstå att den här plattan – eller bandet heller för den delen – är alltför originellt, men det känns som att de gillar den partyrock de åstadkommer. Spelglädjen smittar av sig. Så gillar du rockig punk, garagerock, lite hårdrock och band i stil med Sator, Rolling Stones, The Nomads och Hellacopters finns det anledning att kolla upp de här lössläppta ynglingarna.
Bortsett från bluesiga “Hobo slide” är det fullt ställ mest hela tiden och även om man har hört stuket förut så gör grabbarna rätt bra ifrån sig. Jag ska inte påstå att det här är någon lysande eller extremt minnesvärd platta, men är ditt huvudsakliga krav på rockmusik att den ska svänga och inneha hög intensitet så fungerar Shenaniganz bra. Dessvärre tror jag inte att bandet kommer göra något större väsen av sig i världen dock. Musiken är lite för opersonlig och stilen för begagnad av andra för det, men på en klubb kan det säkert bli ett jävla drag när de här killarna går lösa på inredningen. Kunde Shenaniganz göra starkare låtar skulle de vara ännu bättre, men som småcharmig debutplatta funkar Four Finger Fist Fight helt okay.

Om Webbmaster

Kolla även

PINEAPPLE THE PROJECT släpper nya EP:n “Frequency”

Nu över till Helsingborgsbaserade Stefan Wig, alias PINEAPPLE THE PROJECT, som hittat en egen nisch genom …