Fantazja – Help Yourself

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, A Different Drum, betyg: 6]

Fantazja är nog en av de mest oförargliga grupper jag lyssnar på just nu. Stockholmsduon bjuder på snäll och avslappnad electropop som utan problem kan puttra på som bakgrundsmusik i nästan vilket sammanhang som helst. Det är svårt att inte ryckas med och stampa takten till alla mysiga melodier som inte sällan är härligt plottriga med många olika små ljud och slingor. Men samtidigt är tyvärr musiken lite anonym. Jag saknar något som sticker ut. Och när skivan är slut är det stört omöjligt att komma ihåg någon speciell sång. Förutom möjligen singelspåret “Sing This Song”, men det beror nog mer på att jag spelat just singeln åtskilliga gånger.

Jag skulle gärna se att Fantazja musikaliskt närmar sig artister som Rupesh Cartel och Conetik. Likheterna finns där redan idag, men där dessa sticker ut med lite mer slipade melodier och framförallt fetare ljud så känns Fantazja så extremt städade och prydliga att dom riskerar att tyna bort i det allmänna mediebruset. I och för sig började även Rupesh Cartel och Conetik lite trevande, men båda ryckte upp sig till sina andra-album. Även Fantazja har allt som behövs för att kunna sticka ut och hitta en bredare publik. Jag hoppas därför att nästa album blir mer tillspetsat.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …