Small Flowers Crack Concrete – Build Me A Brand New Sky

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, First Take Recordings, betyg: 6]

Den här plattan är en debut i dubbel bemärkelse. Den är Small Flowers Crack Concretes första CD och skivbolaget First Take Recordings första utgåva. Gruppen som är baserad i Malmö består av Erika Rosén på sång, gitarr och moog, Henrik Hoffer på bas, gitarr, effekter och bakgrundssång, samt Magnus Berg på trummor. Tillsammans har denna trio åstadkommit ett lite spretigt, gitarrbaserat album i ett trevligt omslag med vidhängande texthäfte. Låtarna är på engelska och stilen påminner om Sonic Youth, det band som Small Flowers Crack Concrete också lånat sitt namn ifrån. Vi snackar alltså enkla melodier, körda genom en indiepop-kvarn och pudrade med inslag av tyngre rock, drömska stämningar som ibland fungerar bättre, ibland sämre, men som bäst har förmågan att dröja sig kvar i medvetandet ett tag. Build Me A Brand New Sky övertygar mig således inte helhjärtat, men bandet har potential till något större. Min önskan är mest att de till nästa släpp skapar sig mer av en egen identitet och kanske också att de vågar experimentera hårdare inom ramarna för låtarna. I dagsläget har Small Flowers Crack Concrete inte det där lilla extra som gör att jag kan ta dem till mig hundraprocentigt, men det hindrar inte plattan från att vara njutbar. Har du intresse av den här genren tycker jag absolut att du ska låna skåningarna ett öra vid tillfälle.

Om Webbmaster

Kolla även

Gamma Vortex och TUKT intar Charles Dickens i Helsingborg  

Charles Dickens Bar & Scen i Helsingborg har på senare år gjort en storsatsning på …