Housemeister – Radio4You EP

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gustaf Molin)

[ep, AllYouCanBeat, betyg: 6]

Denna fyra spårs EP lär förgylla en och annan electroklubb därute i landet. Housemeister presenterar de olika låtarna med flera idéer och lämnar inte mycket åt fantasin. Där den första låten “Mika” påminner om Fischerspooner och Justice tar den andra låten mer softa discotoner med monotona slingor som ekar i all sin ensamhet. Spår tre “Likelike” tar mig tillbaka tio år i tiden med sin grymt sagt feta hardhouse, detta är något Norman Cook skulle kunna göra på en kafferast, men ändå komma undan med det. Och på skivans avslutande titellåt hörs inspiration ifrån såväl Daft Punk som stillsam ebm.

Housemeisters senaste tolva är inget revolutionerande på något sätt, men den tillför 20 minuters adrenalinpumpande dansgolvsmusik för 2007 på ett rätt bra sätt.
Detta får tummen upp.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …