Captain Orange – X-Terminator

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Crazy Bear Records, betyg: 7]

Captain Orange är en tämligen konventionell, men inte alls tokig synthduo från Helsingborg, beståendes av Stefan Trygg och Torbjörn Bergquist. Låtarna dessa herrar skriver saknar aldrig melodier och Stefan Tryggs sång påminner lite om David Gahans. Det är mycket troligt att Depeche Mode- och Erasure-fans faller för den här konstellationen, eftersom Captain Orange ägnar sig åt ungefär samma stuk som dessa grupper.
Själv tycker jag att X-Terminator är en riktigt trevlig platta med sitt varma sound och sina snygga refränger. Emellanåt framstår musiken som mörk, men aldrig nattsvart eller jobbigt deppig. Melodierna är dessutom vackra och ofta lätta att ta till sig. Visst finns här några spår som man kan leva utan, men på det stora hela är detta en lyckad och rätt jämn platta som samtidigt både känns tidlös och charmigt 80-talsretro. Några favoriter för egen del är inledande “Janus”, snygga “Stars” som givits ut som singel, dystra gothelectron i “Vampires”, medryckande “Down” (som finns på samma singel som “Stars”) och läckra “Beautiful”. Men det finns fler låtar på det här albumet som håller lika hög standard och som man gärna höjer volymen lite extra på. För min del innebär X-Terminator första kontakten med den här gruppen och det blev en riktigt positiv sådan. Nu är det bara att hoppas att kaptenen fortsätter släppa album av den här digniteten och att de får den uppmärksamhet de förtjänar.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …