V/A – 2006 Demobanken

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Studiefrämjandet/ Digfi, betyg: 6]

Demobanken är en sajt för osignade band som lagt ut låtar som du kan ladda hem gratis. Till det här samlingsalbumet har tjugo grupper med en låt vardera valts ut ifrån denna demobank som består av över 2.200 grupper. Och det är en sanslös blandning av stilar plattan innehåller.
För att uppskatta en cd som denna krävs att du tillhör det rastlösa folket, de som kan byta musikgenre i cd-spelaren som klädsnobben byter skjortor. Dessutom krävs det att din musiksmak är lika öppen och bred som färgskalan i en regnbåge. Här finns nämligen det mesta ifrån synth, hårdrock, pop, reggae, boogierock och dödsmetall till en massa annat som ryms under det paraply vi kallar rock- och popmusik.
Några av de trevligaste inslagen är Annabell som i “Dark in me” gör en synthpopdänga med radiovänlig och kommersiell potential. Mozkovitch har en kraftfull sångare med bluesig röst och deras 70-tals retroboogie/hårdrock i “Addiction song” är en varierad energiinjektion. Invader gör läcker metal av mer modernt slag och Canis Lupus Sisters Of Mercy-liknande goth i “Symmetry 2006” är melodiskt utmärkt. Jag uppskattar även Sherayes röst och innerlighet, I – Mäktiga Krigares reggae på svenska, Coll. Apricots akustiska folkblues och The Sweet Serenades 60-talsinfluerade powerpop. Vill ni ha en varierad karta över ny svensk musik av idag är den här cd´n en finfin sådan. Mycket angenäm musik här att ta del av.

Om Webbmaster

Kolla även

PINEAPPLE THE PROJECT släpper nya EP:n “Frequency”

Nu över till Helsingborgsbaserade Stefan Wig, alias PINEAPPLE THE PROJECT, som hittat en egen nisch genom …