Sunday , February 25 2024

Frozen Plasma – Artificial

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Infacted Records, betyg: 6]

Debutplattan med Frozen Plasma har nu några månader på nacken, men det hindrar ändå inte att den uppmärksamas.

Även om just Frozen Plasma knappt funnits i ett år består duon knappast av några amatörer inom elektronisk musik. Musikalisk motor är Vasi Vallis som med Frozen Plasma tar vid där vid där hans förra projekt NamNamBulu tog slut. En stor del av NamNamBulus lättsmälta synthpop finns kvar, men nu med mer tyngd och mörker. Kanske spelar det faktum in att Vallis spelade keyboards tillsammans med VNV Nation på deras Formation Tour? Det är i alla fall inte svårt att höra influenser från just VNV Nation i exempelvis “Crossroads” och “Hypocrite”.

Vid sin sida och bakom mikrofonen har Vallis fått med sig Felix Marc från Diorama, vilket också det borgat för en något mörkare ljudbild. Dessutom sjunger Marc fenomenalt bra (och anmärkningsvärt likt Henrik Iversen som sjöng i NamNamBulu).

Den som är sugen på melodiös synthpop med lite mer tyngd, men utan att för den skull ramla in i Futurepopens discobeats, skall definitivt ta sig en lyssning på Frozen Plasma. Låtar som “Home”, “1980” och “Hypocrite” har alla förutsättningar att bli framtida klassiker.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …