Wednesday , February 21 2024

Carpathian Forest – Fuck You All

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Season Of Mist, betyg: 6]

I fjorton år har norska black metal-gänget Carpathian Forest gjort sitt bästa för att sprida Djävulens budskap till folket. Bandet – som innehåller medlemmar ifrån Emperor, Green Carnation, In The Woods, Blood Red Throne och Satyricon – har i och med Fuck You All kommit fram till sin femte studioinspelade fullängdare och sin vana trogen growlas det även här, både på engelska och norska.
Corpsesminkade Roger Nattefrost (som brukar klä sig i läderbehå och högklackat) och hans kumpaner har hållit sig kvar på franska bolaget Season Of Mist som de spelade in förra albumet Defending The Throne Of Evil för. Musiken är fortfarande rå, primitiv och traditionell, med inslag av döds här och var. Med titlar som “Vi åpner porten til helvete”, “Submit to Satan” och medryckande “Dypfryst/ Dette er mitt helvete” är det ingen risk att fansen ska bli besvikna. Dessutom gästar före dette medlemmen Nordavind på “Everyday I must suffer”. Låtmässigt föredrar jag de spår och partier som är raka och svängiga framför tvåtaktssplattret och just “Everyday I must suffer” är tillsammans med bland andra “Diabolism (The seed and the sower)” och “The first cut is the deepest” höjdpunkterna på Fuck You All för min del. Men det finns en hel del röj att njuta av här, såvida man har den läggning och smak som krävs.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …