Minutka Square – The price of oil

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Anders Christensson)

[singel, Minutka square records, betyg: 0]

Är det And One? Eller är det Deine Lakainen? Innan jag tittar på konvolutet går hjärnan för högvarv och döm om min förvåning när jag märker att det är Minutka Square. Ett av banden vars demo jag och min vän Fredrik levt med i några veckor nu och verkligen lyssnat på, ja t.o.m flera gånger! Så bekant men ändå så svårplacerat och typ, osvenskt… Nu är de här “på riktigt”, med tre-spårs ep-n “The price of oil”. Tyvärr tycker jag att just nämnda låt är den svagaste på skivan, den är alldeles för anonym och den tysta, nedmixade rösten gör det svårt att utmärka melodin. Däremot “Stronger” och framför allt “Strength in anarchy” är catchig bodypop på hög nivå, låtar som jag skulle vilja dansa till om jag vore onykter eller spela riktigt högt i bilen om jag hade ägt någon. “Strenght in anarchy” är faktiskt bland de bästa låtar jag hört på länge och om någon sagt till mig att det var And One´s nya singel så hade jag trott på det. Det tycker jag är ett bra betyg!

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …