My Mellow Venue – Juggernaut

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Whispering Records, betyg: 0]

My Mellow Venues händelserika poplandskap känns rent och oförstört som en skogsglänta, en sommarhimmel eller blank sjö, innan människan kom till världen och påbörjade förstörelsen av Tellus. Sångmelodierna svävar ovanpå kompet som urtidsfåglarna i begynnelsen och de fyra låtarna lyfter fram en melankolisk atmosfär, såsom gruppnamnet klargör att innehållet ska vara. Trots denna oförfalskade, episka luftström av ljud känns inte resultatet hundraprocentigt. Upplevelsen är för stunden, men låtarna bygger inget bo i huvudet på lyssnaren. Undantaget är det mer avskalade, pianodominerade slutstycket “Repose of a departed soul” som hittar hem fullkomligt. Mer av den varan, samt mindre entonigt gitarrhackande så kan My Mellow Venues planerade fullängdare bli en riktig höjdare.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …