Cobra Killer – Das Mandolinenorchester

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Behrang Kianzad)

[album, Monika Enterprise, betyg: 0]

Leve punken som ger oss vår dagliga dos av överraskning. Leve punken som mördat sina gitarrer och upptäckt synten. Och nu, mandolinen.

Kan du föreställa dig en indisk sitarversion av Metallicas Load? Eller persisk santorversion av Nirvanas Nevermind? Om inte, så beror detta på bristande mängd rusmedel i ditt blod, och att du säkert inte hört Cobra Killers senaste album . Plötsligt blir vansinnet nämligen möjligt. För de oinvigda så består Cobra Killer av den (bokstavligt talat) urläckra duon Gina V.D´Orio och Annika Line Trost. De är främst kända för sin kompromisslösa electrofierade poppunk och hämningslösa scenshower som får Rammstein att framstå som Sven Ingvars. I god DHR anda har de berikat oss med tre fullängdare sedan 1998 och singlar som “Heavy Rotation” och “Mund auf ,Augen Zu”.

Das Mandolinenorchester är en hyllning till deras farfar respektive farfarsfar, som spelade ihop i orkestern Lubo D´Orio Orchestra. Tillsammans med mandolinbandet Kapajkos tolkar Cobra Killer sina greatest hits 98-04 och resultatet landar någonstans mellan amfetaminpåverkade spanska gitarrister och portugisiska fadosångare som lyssnat på för mycket Depeche Mode. Jag blir förbluffad, förvirrad och förväntansfull, men aldrig riktig förälskad. Det är skivan du spelar för de som antingen är oinvigda till Cobra Killer och behöver en introduktion eller de med fascination för det absurt exotiska. Hellre rekommenderas Cobra Killers “Let´s have problem” som kom ut i våras om man vill ha ett fräschare alternativ till de uttjatade och övervärderade Chicks on Speed.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …