The Turbo A.C.´s – Avenue X

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, BitzCore, betyg: 0]

New York 1990 och The Turbo A.C.´s bildas, spelar in ep´n och medverkar på samlingsplattor.
2005 ger de ut sin femte fullängdare, Avenue X: tretton spår, surf punk n´ roll, melodier, energi och ofta catchiga refränger. Dessutom har de slängt in piano, bongotrummor och panflöjter på sina håll. Det är visserligen småkul, men vad som särskiljer bandets sound är trots allt Kevin Coles melodiska gitarrgrejer. Utan dem och låtar som “Knifefight”, “Fistful of fury” och “Do you feel lucky?” hade The Turbo A.C.´s varit som vilket hyfsat punkband som helst. Nu lyckas den här amerikanska trion istället att göra något riktigt vettigt av sin energi och melodisinne. Michael Dolan har fått till ett basljud som påminner om J.J. Burnels (The Stranglers) och för att låta så mycket punk som The Turbo A.C.´s ändå gör, är det småfascinerande att Avenue X blivit en så pass varierad platta som den är.
Den något anonyma sången, samt några spår som fått klara sig utan Coles reverb-melodier är plattans svagheter, men det är inte på något vis störande. Merparten av Avenue X funkar utomordentligt bra och jag kan tänka mig att det här bandet får igång ett sanslöst ös live. I motsats till de flesta skivor inom genren idag, är detta en riktig höjdarplatta. Go buy.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …