Thursday , December 1 2022

Existensminimum – Running Down Everyone

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, BonnierAmigo, betyg: 0]

Magnus Eriksson alias Existensminimum är trummis i Moneybrothers band, en artist vars storhet jag inte förstår mig på alls. Däremot förstår jag Existensminimum. Hans orkestrala titellåt är en liten guldklimp inom Las Vegas-popen med sitt easy listening och lounge-stuk. På den här trespårssingeln lirar Existensminimum på en PS-3100 och sjunger. För att fylla upp ljudbilden har han sedan nio musikanter på allt från samplers och synthar till trombon och flygelhorn till sin hjälp och det ger en stor, spännande ljudbild och dramatisk effekt.
Även remixvarianten av “From me to you” ger samma associationer och stämning som den beskrivna här ovan, medan Henrik Svenssons remix av “Growing up fast/Dealing with darkness” är någonting helt annat. Den handlar mer om märkligt konstruerad och arty synthmusik som går över i ett depressivt plinkande utan mål och mening.
Existensminimums fullängdare ska komma ut i höst och innehåller den samma stuk som den här singelns två inledningslåtar lär den bli en höjdare. Trevligt att ha något spännande att se fram emot.

Om Webbmaster

Kolla även

The Nordic Act – “No more Naked Lights”

De kommer från Sveriges framsida, Göteborg. De spelar syntbaserad pop som väcker misstanken att de …