Tuesday , April 23 2024

Singstar – Svenska Hits – (Playstation 2)

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[spel, Sony / Nordisk film, betyg: 0]

Konsolkaraokespelens okrönte kung heter Singstar. Den fjärde titeln i serien inriktar sig för första gången på svenska artister. Nitton av de trettio låtarna utgörs av inhemska hits som Lena Philipssons “Det gör ont”, Carolas “Fångad av en stormvind” och Anna Books “ABC”. Av exemplena går det ganska lätt att utläsa att fokus ligger huvudsakligen på schlagerörhängen, vilket lämpar sig väldigt bra i karaokesammanhang. Nackdelen är som vanligt att somliga artistval är rentav skamliga. Darin, Jimmy Jansson och Magnus Ugglas enfaldiga singel “Värsta grymma tjejen” hade man gott klarat sig utan. Ett annat minus är att resterande elva, ickesvenska låtar kommer från tidigare spel i serien. Om man bortser från dessa skavanker kvarstår dock ett smått förträffligt partyspel.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …