Wednesday , May 22 2024

Reckless tide – Repent or seal your fate

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jens Leinonen)

[album, Armageddon music, betyg: 0]

På omslaget till denna debut sitter det en fiktiv stämpel signerad Armageddon music som garanterar valuta för pengarna. Skivbolag har verkligen talang för störtlöjlig marknadsföring. Musiken som Reckless tide prånglar ut är en hårsmån ifrån att vara lika störtlöjlig. Riktigt tysk thrashmetal under ledning av två vokalister som gör sitt bästa för att leverera allt från kastratsång till dödsgrowl. Inledande “Desperation” får mig att minnas Testament´s “Ritual” fast utan hitrefrängerna. Det är nästan så jag tror det skulle kunna blivit bra, men ju längre jag lyssnar desto mer fnissar, ömsom jämrar, jag mig. Smaka på de inledande raderna i “Death train”: “Welcome to the deathtrain, the place of no return”. Tänk er en konstiperad tysk som trycker fram de orden och försök ni sen att inte dra på smilbanden!

Två tredjedelar in i plattan vågar jag inte längre hoppas på sväng i trumspelet eller flyt i gitarrerna. Musikerna lyckas med nöd och näppe att framföra materialet utan att snubbla på varandra. När ska metalvärlden förstå att det inte räcker med en sologitarrist som kan göra sweeps för att täcka upp alla andra brister? Efter 14 låtar minns jag inte så mycker mer än att det bitvis lät lite gammal fin bay area-thrash här och där, men det duger inte. Att gammelsmurfen Jeff Waters är med på ett spår räcker inte det heller. Med den där garantistämpeln på omslaget får vi hoppas att “Repent or seal your fate” kommer att säljas för monopolpengar för om du tänker betala med riktiga stålar så kommer du sannerligen inte få valuta för dem.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …