Thursday , February 29 2024

Sengir – Guilty Water

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Buzzville Records, betyg: 0]

Sengir är ett symfoniskt gothmetalband från Belgien och Guilty Water är gruppens första, officiella fullängdare. Sångerskan Ellen Schutyser sjunger riktigt bra, men är det nattsvart, ångestladdad gothrock du vill ha så går den här plattan bort.
Liksom hos Leave´s Eyes handlar Sengir också om drömsk och vacker musik. Den är lättillgänglig, välproducerad men i ärlighetens namn, inte särskilt spännande.
Bägge gitarrerna pumpar, pådrivna av trummor och bas, men något ös uppstår inte och särskilt progressivt blir det inte heller. Det är såväl låtarna som ljudbilden för tam för, även om musiken är tilltalande pompös och bombastisk emellanåt. Farligare än ABBA, Meat Loaf eller Phil Collins känns aldrig Sengir och inte blir det hårdare, vassare eller mer aggressivt heller.
Bandets problem är att de inte sticker ut och når in under huden eller berör lyssnaren på djupet. Det blir helt enkelt lite hissmusik över det hela. Nu betyder inte det att Guilty Water är en värdelös platta. Den är rätt trevlig som ytlig underhållning och som bäst blir Sengir när de är ordentligt dramatiska som i “ACS”, “Guilty Water” och “Moonlight Reflection”. Men lite bett, lite smärta, lite ilska eller tuffare tag hade inte skadat.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …