Wednesday , November 29 2023

David Sandström – The dominant need of the needy soul is to be needed

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Mofab, betyg: 0]

När hardcorebandet Refused splittrade startade David Sandström ett märkligt ljudexperimenterande projekt under namnet Text, sedan gjorde han en temaplatta om sin morfars självmord. Nu är det dags för skiva numero 2 med den svettiga titeln “The dominant need of the needy soul is to be needed”. Där pryder han omslaget i stort Fidel Castro-skägg och slappa kalsonger. Han sjunger om att 60-talet inte ägt rum och att han borde veta eftersom han inte var där.
Jaha, att han är konstig har vi förstått, men är han bra?
Ja, jovars. Sandström spelar en avig rockmusik som låter lite annorlunda och konstig men som i grunden är rätt enkel och bra.
Det finns inga självklara hitlåtar, många spår passar mest som bakgrund och det är en skiva man inte har några problem att överleva utan. Men det finns en närvaro och en trovärdighet i musiken som ändå gör att man fastnar. Hur konstigt det än låter.

Om Webbmaster

Kolla även

O!Dorian – funderar kring svek på nya singeln Limelight

O!Dorian – alias den livsglade frisören och schlagerdivan Emil Löfström, som beskriver sin musik som …