Thursday , July 18 2024

Sounds Like Violence – The Pistol

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Deep Elm Records, betyg: 0]

Man kan säga vad man vill om Sounds Like Violence men en sak är i alla fall säker – Andreas Söderlunds sångteknik är minst sagt originell. Han skriker fram texterna så att man tror att både stämbanden och resten av halsen ska spricka vilken sekund som helst. Musiken är spretig, nervig, gitarrbaserad och påminner om hur det kunde låta i slutet av 80- och början av 90-talet hos punkinfluerade alternativband som föredrog det rena gitarrljudet framför distade eller fuzzade guror.
Mitt i detta organiserade kaos tränger melodier fram som kan vara riktigt tilltalande, men trots att The Pistol bara innehåller sex spår känner jag mig rätt utpumpad när skivan lider mot sitt slut. Ansträngningen beror delvis på gitarrlarmet, delvis på ett envetet dunkande av Daniel Petersson på trummorna, men framförallt på sången som jag förmodar att man antingen älskar eller avskyr. För egen del upplever jag den som oerhört enerverande och min åsikt är att Sounds Like Violence skulle vinna mycket på att försöka variera det vokala uttrycket till nästa skivsläpp, både för lyssnarens njutnings skull men också för Andreas Söderlunds eget välbefinnande. Fortsätter han att skrika som här lär inte rösten hålla i många år till.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …