Tuesday , April 23 2024

Claus Hempler – Hempler

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, , betyg: 0]

Elegant, välproducerad, easy listening-pop från Danmark med stark 60-talskänsla och stråkar som skapar en dramatisk atmosfär. Kan det vara något? Absolut.
Hempler känns lika given på cocktailpartyt som uppkrupen med flick/pojkvännen i soffhörnet en höstkväll då kyliga vindar piskar fönstret utanför.
Musiken är inte lika mörk och har inte samma djup som Nick Caves. Den är inte lika gråtmild som Weeping Willows debutplatta och Hemplers röst är inte lika personlig som Bryan Ferrys, men tycker man om dessa artister så finns det goda chanser att även uppskatta Hempler. Det är i ungefär samma musikaliska fåra han befinner sig och han gör sin grej bra. Den mörka rösten passar Hemplers croonersång utmärkt och i spår som “Unlucky in love” och “Want you” blir det mycket vackert.
Dessvärre lider plattan av en svacka i mitten, då några spår inte känns lika angelägna som de övriga, men när den Velvet Underground-doftande “Tender Hurricane” höjer tempot tar sig plattan igen och håller sedan sin inledande, höga standard till slutet.
Resultatet blir att skivan känns aningen ojämn och lite för sömnig för sitt eget bästa. Den hade vunnit på en eller ett par up-tempospår ytterligare. I det stora hela: en mycket trevlig platta.

Om Webbmaster

Kolla även

spelautomater

Spelautomaterna med de bästa soundtracken

Spelautomater på nätet har förändrat spelplanen för casino på nätet under de senaste 15 åren. …