Diverse artister – Vinterbadarna presenterar Mjuk I Mössan

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Pelle Olofsson)

[samling, Absurd Records, betyg: -]

Årets Emmabodafestival har inte helt oväntat en lagom obskyr artistlista att visa upp. Och enligt god sed ger arrangörerna ut en samlingsskiva med många av dem. Som vanligt är man noga med att påpeka hur många av Sveriges riktigt stora band som spelat på Emmaboda innan genombrottet. Just därför känns det lite extra nedslående att lyssna igenom Mjuk i mössan. Bidragen från Sagor & swing, Dr Higgins, Paris, The Radio Dept. och brittiska Comet Gain är bra. Men de övriga fjorton låtarna är under all kritik. Jag kan inte låta bli att undra om det är arrangörerna eller artisterna själva som valt ut materialet. Her Majesty, till exempel, kan ju mycket bättre än “Rules To Follow”. På det hela taget känns den här samlingen som en uppvisning i “hellre indie än bra”. Tur för festivalbesökarna att Mando Diao och The Teenage Idols åtminstone kommer att uppträda.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …