Thursday , April 18 2024

Arvikafestivalen in i museets arkiv.

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Arvikafestivalen är en av de största årliga händelserna i det värmländska kulturlivet. Nu ska festivalen dokumenteras och sparas i Värmlands Museums arkiv för framtiden.

Hur påverkar festivalen den vanlige Arvikabon? Hur tänker man som förälder när den 16-åriga dottern ska ge sig iväg på festival? Hur resonerar Arvikapolisen? Vad säger media? Och vad har husägarna som bor granne med festivalen för syn på den? Det är exempel på frågeställningar som Värmlands Museum ska undersöka under årets festival.

Museet kommer att på flera olika sätt dokumentera livet kring, och inom festivalen. Temat är “Individens festival” – den enskilda människans tankar, åsikter, erfarenheter och inställning till festivalen. Det kommer bland annat att göras intervjuer med de grupper av människor som på olika sätt kommer i kontakt med festivalen, till exempel funktionärer, poliser, socialarbetare, kommunpolitiker och föräldrar till festivalbesökare.

Intervjuerna tillsammans med foton och videoupptagningar kommer att förvaras i ett arkiv för framtiden.

Det material som museet samlar in kommer förmodligen att resultera i en utställning nästa sommar.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …